autobanden

Wie had ooit gedacht dat autobanden deel zouden gaan uitmaken van de auto-industrie?

De meeste voertuigen en kleine machines in het VK gebruiken luchtbanden. Zij zijn ontworpen voor gebruik in comité en maken deel uit van de wet op de Highway Vehicles (HVs). Comitébanden zijn meestal gemaakt van opgeblazen polyurethaanplastic, staal, doek of rubber, en voor situaties met lage druk zit er zelfs lucht in een band. Deze banden zijn ontworpen met het oog op maximale veiligheid – van het bieden van extra grip en vertrouwen tot het verbeteren van het weggedrag en de remefficiëntie van het voertuig.

De wet voor vrachtwagens bepaalt dat voertuigen die op de snelweg worden gebruikt, over 75% van het centrale driekwart van de band een profiel van ten minste 1,6 mm moeten hebben. Dit is ongeveer de breedte van uw hand. Uit talrijke studies en enquêtes is gebleken dat vrachtwagenbestuurders hun positie op de weg over het algemeen aanduiden aan de hand van hun positie op de band, waarmee zij het begin van hun bewegingen aangeven. De wet bepaalt ook dat waarschuwingsknipperlichten in het voertuig moeten zijn geïnstalleerd en dat de bestuurder van een voertuig de lichten ten laatste moet gebruiken wanneer het voertuig op 4w32 onder natte omstandigheden van Engeland/Wales rijdt.

In de begindagen van de auto’s was het concept van lekke banden een ongemak, maar naarmate de technologie voortschreed, werd dit probleem bijna volledig geëlimineerd. Dit is in de eerste plaats te danken aan de uitvinding van de wielafdichting met coëfficiënt. Dit was een integraal onderdeel van de vroege banden, omdat het de afzonderlijke compartimenten van het loopvlak van de band reinigde. Ook varieerde de temperatuur binnen de schacht, zodat het vries- en dooiproces sneller verliep en de band zo min mogelijk schade opliep.

Frobbing is een ander groot probleem bij luchtbanden, dat de prestaties ervan ernstig kan aantasten en de levensduur ervan kan verkorten. Het doet zich voor wanneer er een buitensporige beweging van lucht of band rond de omtrek van de band plaatsvindt, waardoor de lucht vrijkomt. Dit leidt tot de behoefte aan voorbereiding om plotseling te stoppen wanneer het voertuig in beweging is. Standaard zijn luchtbanden ontworpen voor een lange levensduur en duurzaamheid (25.000 mijl/33.000 km) en ze kunnen zelfs tot 186 maanden meegaan. Er zijn twee soorten lekke banden die kunnen voorkomen en beide moeten worden behandeld door gekwalificeerde monteurs

Scheuren in de band worden gewoonlijk veroorzaakt doordat de band exponentieel rond het wiel wordt versneld – als de band aan de randen is afgerond, zou de versnelling exponentieel groter zijn. Om te voorkomen dat de band zijn vorm verliest en zijn levensduur vermindert, hebben ingenieurs de band zo ontworpen dat hij een beschermende laag heeft. Deze laag voorkomt dat de band misvormd en repareerbaar wordt. Langdurig gebruik en algemene slijtage van de band kunnen leiden tot een kortere levensduur van de band. Dit kan worden gerepareerd na de eerste reparatie, indien dit in een vroeg stadium wordt opgemerkt. Voor dit soort reparaties worden doorgaans kosten in rekening gebracht, omdat de reparaties meestal langdurig en moeizaam zijn.

In 2005 kwam er wetgeving om de profieldiepte van autobanden te controleren. Auto’s moeten een profieldiepte van minimaal 1,6 mm hebben in een ononderbroken strook over het middelste driekwart van de band, om ervoor te zorgen dat ze lang veilig kunnen rijden.

Banden voor nat weer bieden de eigenaar van het voertuig extra hulp in de vorm van meer grip en betere prestaties van het voertuig bij nat weer. Ze zijn resistenter, kunnen water snel afvoeren en laten het voertuig vrij van regen. De grip van de band verslechtert aanzienlijk bij nat weer en de rubbersamenstelling wordt stijver in de winter. Daarom worden deze banden niet aanbevolen voor rijden in de winter.

In de winter is het, afhankelijk van de locatie, belangrijk om een set winterbanden te onderhouden om het risico te verminderen dat u wordt verrast door slecht weer. Ze zorgen ook voor extra tractie. Een algemene vuistregel is dat als u ze in de winter gebruikt, u dezelfde banden ook in de zomer moet gebruiken.

Banden zijn een vitaal onderdeel van elk voertuig en u moet erop kunnen vertrouwen dat uw voertuig een veilige reis biedt. Waakzaamheid en onderhoud zijn de sleutel tot een veilige reis in alle seizoenen.